Nieuws

Onze CO2 uitstoot van 2021

Verschuiving van Scope 1 naar scope 2

1 februari 2022

CO2 emissie 2021

Productie verf is de grootste CO2 verslinder, dit kan ook niet anders bij een schildersbedrijf. Met onze vernieuwde ketenanalyse en de doelen die we daar aanstellen, trachten wij in de totale keten de emissie te verminderen.

In onze eerdere CO2 publicatie, hebben wij jullie op de hoogte gesteld van het plan om over te stappen tot elektrische auto's hierbij zien wij een verschuiving van scope 1 naar scope 2. 

Veelal zijn er projecten waarbij wij vanuit de klant (walstroom) beschikbaar krijgen. Samen zijn wij onderweg naar een schonere omgeving voor de toekomst!

Conserveren Amersfoort CS

Project uitstoot is: 710 kg/CO2.

Voortgang emissie - Groot onderhoud station Almere

Zonnepanelen Station Almere

Mede door gebruik te maken van de Buffel en hybride hoogwerkers willen wij de 30km aan rode buiswerk duurzaam te behandelen.

Stroom (onbekende stroom) wordt voorzien door de opdrachtgever. We verwachten 4.028 kg/CO2 uit te stoten met onze ketenpark.

Huidige uitstoot is: 2.993 kg/CO2.

In het halfjaarlijks overzicht (link hieronder) staan twee tabellen die de voortgang Scope 1 en Scope 2 vergelijken met vergelijkbare periode het jaar ervoor.

Uit deze tabellen is te zien dat er meer gebruik wordt gemaakt van elektrisch auto's en stroomaansluitingen op project locaties is gelijk ongeveer gebleven (Scope 2).  Diesel voor aggregaten en compressors is meer gebruikt. En is meer gestraald waarbij de energie is zelf verzorgd. (Type2 project). Ook is er omdat er geen walstroom mogelijkheden waren, zijn "kleine" aggregaten gebruikt om de werkplekken te voorzien van stroom (koffie, kachels).

De tweede helft van 2021 hebben we ons doel (-3%) NIET behaald bij een som van scope 1 en scope 2.

Conclusie over het 2021; kunnen we wel vaststellen dat er veel meer stroom op projecten of auto's wordt gebruikt. Jammer genoeg is niet te achterhalen of dit grijze of juist groene stroom is. Doordat we meer E-auto's beschikken is ook het gebruik van vervuilende diesel auto's drastisch verlaagd. Wel zijn daar nog wel mogelijkheden om te verduurzamen (61% van onze Scope 1 emissies).

Emissieoverzicht 2021-2

Meer informatie over ons CO2 beleid?

LEES MEER

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste het laatste nieuws in je inbox.

Aanmelden

Copyright © Straal- en schildersbedrijf WEST b.v.  |  Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring