Nieuws

Onze CO2 uitstoot van Januari 2021 tot- Juli 2021

Op weg naar een duurzaam Nederland

30 Juni 2021

CO2 emissie, eerste helft 2021

CO2 is een project wat altijd doorloopt binnen ons bedrijf. Elk half jaar zitten we om de uitstoot te evalueren en waar nodig te verbeteren. Dit keer na het analyseren van alle gegevens zijn we niks opmerkelijks tegen gekomen. Productie verf is de grootste CO2 verslinder, dit kan ook niet anders bij een schildersbedrijf.

In onze vorige CO2 publicatie, hebben wij jullie op de hoogte gesteld van het plan om over te stappen tot elektrische auto's. 
Ondertussen zijn al meerdere werknemers overgestapt en dat is terug te zien in de cijfers!

Maar daar stopt het verduurzamen niet! Momenteel meten wij ons energieverbruik op projecten. Echter, willen wij dit voortaan nauwkeuriger uitvoeren. Daarom zijn wij bezig met het opstellen van een algoritme om het energieverbruik van onze ketenparken te berekenen. Updates volgen, dus houd de site in de gaten! 

Samen zijn wij onderweg naar een schonere omgeving voor de toekomst!

Voortgang emissie - Groot onderhoud station Almere

Onze verwachting is binnen 40 weken gereed te zijn. Mede door gebruik te maken van de Buffel en hybride hoogwerkers willen wij de 30km aan rode buiswerk duurzaam te behandelen.

Stroom (onbekende stroom) wordt voorzien door de opdrachtgever. We verwachten 4.028 kg/CO2 uit te stoten met onze ketenpark.

Huidige uitstoot is: 1.540 kg/CO2, dit is gezien de ketenpark niet volledig continue hebben gebruikt ook zijn we sneller dan verwacht.

In het halfjaarlijks overzicht (link hieronder) staan twee tabellen die de voortgang Scope 1 en Scope 2 vergelijken met vergelijkbare periode het jaar ervoor.

Uit deze tabellen is te zien dat er meer gebruik wordt gemaakt van elektrisch auto's en stroomaansluitingen op project locaties (Scope 2). Wel is er meer Diesel gebruikt op één specifiek project waar geen walstroom mogelijk was. "kleinere" projecten is minder gebruik gemaakt van handzame benzine aggregaten (EURO95). 

De eerste helft van 2021 hebben we ons doel (-3%) behaald bij een som van scope 1 en scope 2.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste het laatste nieuws in je inbox.

Aanmelden

Copyright © Straal- en schildersbedrijf WEST b.v.  |  Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring