Schilderen Sluisdeuren IJmuiden
Nieuws

Conservering hersteld, Zeesluizen IJmuiden.

"Trots! dat wij ook een straalkorreltje bij hebben mogen dragen aan deze gigantisch sluisdeuren".

24 December 2018

Conserveren in de kou, op open water.

Alle werkzaamheden moesten in uitdagende kou uitgevoerd worden, doordat er veel tijdsdruk was hebben wij diverse drogers, kachels + reserve materiaal aan boord van transportschip meegenomen.

Na de bouw in Zuid-Korea zijn de grote sluisdeuren naar Nederland getransporteerd met een semi-submersible schip over de zoutte wateren.
Deze 3 grote sluisdeuren, ca. 72x25x12 meter (L x H x B), en droogdokdeur, ca. 25x15x2,5 meter, zijn vervoerd in een constructie van stalen en rubberen blokken om de heftigste stormen te doorkruizen. Na de lange reis en eenmaal in Maasvlakte Rotterdam zijn de ondersteuningen verwijderd.

Wat logisch enige schade met zich mee heeft gebracht aan de coating van deze deuren. Wij hebben plaatselijk de oppervlakten gestraald en voorzien van de voorgeschreven coating van PPG.

Het was een zeer uitdagende klus met de harde wind, kou en tijdsdruk, maar we kijken er met trots op terug dat wij ook een steentje bij hebben mogen dragen aan de realisatie van de grootste zeesluis van de wereld.

Wij werken o.a. voor

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste het laatste nieuws in je inbox.

Aanmelden

Copyright © Straal- en schildersbedrijf WEST b.v.  |  Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring