Nieuws

Project; Het verduurzamen van Station Almere Centrum is definitief aan ons gegund! 

"Het vernieuwde station draagt bij aan de ambities van Almere 2.0, waarin gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk samen investeren in dat wat de stad nog aantrekkelijker maakt voor Almeerders en de regio".

09 april 2020

Verduurzamen en het opknappen van de Perronoverkapping Station Almere Centrum

Project; Het verduurzamen van Station Almere Centrum is definitief aan ons gegund! Samen met onze opdrachtgever Prorail, de Gemeente Almere, de Provincie Flevoland en de NS brengen wij het volgende persbericht uit.

Verduurzamen van Station Almere Centrum
Straal- en schildersbedrijf WEST b.v. uit Zwijndrecht gaat in opdracht van ProRail station Almere Centrum een flinke opknapbeurt geven. De gemeente Almere, de provincie Flevoland en de NS werken samen met ProRail aan een verbetering van station Almere Centrum die past bij de ambities en de groei van de stad.

Het huidige station uit 1987 is gedateerd en is toe aan een grondige opknapbeurt. De opdracht voor WEST bestaat uit het verduurzamen en het opknappen van de perronoverkapping.

Zonnepanelen
In kader van verduurzamen worden er 1238 zonnepanelen op de kap geplaatst inclusief de schuine kapdelen waar nieuw glas met geïntegreerde zonnecellen komt.

Glas- en schilderwerk
Het rode stationsframe, wat bestaat uit ongeveer 30 kilometer aan buizen, wordt schoongemaakt en wordt opnieuw geverfd. Ook wordt het resterende draadglas vervangen door gelaagd glas in een verstevigd frame.

Tijdens de werkzaamheden zullen hulpconstructie in het frame worden geplaatst, zodat de schilders veilig en zonder veel hinder voor reizigers hun werk kunnen doen. Hierdoor blijft de hinder voor reizigers wordt zoveel mogelijk beperkt.

Twee aannemers, twee contracten, één doel
Afgelopen week is eveneens de opdracht gegeven voor de verbouwing van het stationscomplex met de hal en het busstation, zie Hegeman 

Met deze aanbestedingen is een belangrijke stap gezet en kan met de voorbereidingen voor de feitelijke (ver)bouwwerkzaamheden gestart worden.

Het station is dan in het voorjaar van 2022 klaar om de bezoekers aan de expo Floriade te ontvangen en ziet er dan weer pico-bello uit.

Het vernieuwde station draagt bij aan de ambities van Almere 2.0, waarin gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk samen investeren in dat wat de stad nog aantrekkelijker maakt voor Almeerders en de regio.

Over Straal- en schildersbedrijf WEST b.v.
WEST en ProRail zijn geen vreemden van elkaar. Zo heeft West B.V. de afgelopen jaren in opdracht van ProRail al stations, zoals Eindhoven, Rotterdam Blaak, Amsterdam Amstel, Den Haag Ypenburg en Haarlem, flink onderhanden mogen nemen. Maar ook spoorbruggen, doorgangen en seinwezen zijn door medewerkers van WEST opgeknapt en van een nieuwe laag verf voorzien. De aannemer is zeer trots:” Station Almere Centrum is met haar buizen frame voor onze een prachtige uitdaging en we zijn dan ook super trots dat we dit station aan onze lijstje mogen toevoegen”.

Meer WEST

Onderhoud station Zutphen

Opdracht voor onderhoud aan de perronkappen van station Zutphen

Op goede vrijdag hebben wij een verrassings-opdracht van ProRail gekregen, namelijk “onderhoud perronoverkapping van station Zutphen”.

Zonnepanelen Station Almere

Gunning voor het verduurzamen van Station Almere Centrum.

Het huidige station uit 1987 is gedateerd en is toe aan een grondige opknapbeurt. De opdracht voor WEST bestaat uit het verduurzamen en het opknappen van de perronoverkapping.

Onderhoud station Krommenie Assendelft

Opdracht voor stations Krommenie-Assendelft en Zaandijk Zaanse Schans.

De perronkappen van de twee stations Krommenie-Assendelft en Zaandijk Zaanse Schans worden ook door WEST onderhouden. 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste het laatste nieuws in je inbox.

Aanmelden

Copyright © Straal- en schildersbedrijf WEST b.v.  |  Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring