Schilderen Sluisdeuren IJmuiden
Nieuws

Kwaliteit van de Kwast

31 januari 2019

Kwaliteit van de Kwast

Ons project “Kwaliteit van de Kwast” kan ruim begrepen worden en dekt veel aspecten binnen onze organisatie. Dit start al bij het correct inmeten van een object en eindigt bij de laatste kwaststreep die wordt gezet door de schilder. Dit hebben wij in drie deelprojecten verdeeld, welke we in 2019 wilen starten.

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is het eerste deelproject met als doel “bewust(er) veilig en gezonder leven voor nu en in de toekomst”.

Hierbij worden wij begeleidt en ondersteund door een onafhankelijke Hoge veiligheidskundige met een Master in “Culture & Change”.

Meer veiligheidsbewustzijn en stoppen met “ongezonde” en/of “slechte” gewoontes komen hier ter sprake. Om dichter bij het doel te komen worden alle medewerkers van WEST geïnterviewd en gevraagd naar hun ideeën, welke serieus ter overweging zullen worden genomen. 

Dit (deel) project wordt mede gefinancierd door de Europese Unie.

Continue trainen, van schilders naar specialisten

Het tweede deelproject is continue trainen. Neem een kwast in de hand en je kan jezelf geen schilder noemen, noch een specialist. Wij streven er naar om iedere schilder binnen ons bedrijf te trainen naar het behalen van een specialisten status en deze te behouden.

Onervaren schilders zullen wij in het begin mee laten lopen met diverse uitvoerders, zodat ze een goed beeld krijgen van alle werkzaamheden binnen ons vakgebied. Dit is volgens ons de beste leerschool, want een schilder word je niet door het lezen van een boek, maar door praktijkervaring. 

Eenmaal een specialist, vinden wij het erg belangrijk dat de kennis geüpdatete blijft en worden er mogelijkheden aangeboden om verder te leren.

Ons doel van dit deelproject is dat elke schilder de lat hoog legt voor zichzelf.

Digitaal rapporteren

Het derde deelproject en een onderdeel van de “Kwaliteit van de kwast” is Digitaal rapporteren.  

Het doel hiervan is de hoge kwaliteit van het eindproduct te kunnen waarborgen, door middel van gestructureerd rapporteren en hierdoor de communicatie vlot en soepel te laten verlopen, wat ook tijd zal besparen.

We realiseren dit door de rapportages op de Cloud op te slaan met mobiel of tablet, welke ten allertijden beschikbaar zijn voor de klant(en). 

Door minder papier te gebruiken op de werkvloer, besparen wij ook in papier en CO2 uitstoot.

Wij werken o.a. voor

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste het laatste nieuws in je inbox.

Aanmelden

Copyright © Straal- en schildersbedrijf WEST b.v.  |  Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring