Project

Grootonderhoud Conservering Muiderbrug

Werkzaamheden

  • Conserveren van de onderzijde- zichtzijde- brug;
  • Leveren van nieuwe inspectiewagens;
  • Conserveren van landhoofden.

Over het project

De bestaande Muiderbrug in de A1 over het Amsterdam Rijnkanaal ondervindt een metamorfose en wordt nu een tuibrug. De tuiconstructie bestaat uit twee witte betonnen pylonen van 70 hoog die in als prefab blokken tot een totaal van 60 meter in de lucht is gehesen. Daarnaast is de brug, verbreedt, versterkt en 50cm opgevijzeld dit om de toenemende verkeersdrukte aan te kunnen.

De volledige stalen brug circa 50.000m2, wordt volledig vernieuwd. De bestaande loodmenie houdende coating moet verwijderd worden wat vele risico’s met zich meebrengt. Vele conserverende aannemers hadden bedankt voor het werk en durfde het werk niet aan. Wij zagen geen obstakels maar uitdagingen.

Uit testen was dan ook gebleken dat de loodhoudende coating niet overal als primer was toegepast.  Maar ook als tussenlaag, wat het bijzonder maakte.

Met deze uitslag is er opzoek gegaan naar alternatieven die bij het verwijderen van coatings geen of minimale schadelijke stoffen maakten. Deze was gevonden in Noorwegen bij de firma RPR-tech. Deze uitvinding was al eens eerder bewezen op een brug in Duitsland en het verwijderen van meerdere dikke coatings lagen op de Eiffeltoren in Frankrijk ook zijn dienst bewezen. Nu introduceren wij Inductie in Nederland met de start op de Muiderbrug. Dit proces werk met warmte inbrengen in het staal een magnetisch veld, zelfde proces als bij inductie koken. Wij noemen het dan ook Inductie -ontlakken, -strippen of -reinigen.

Dit werk is samen met uitgevoerd met Kuurman noord. Na het ontlakken is er nagestaald tot een reinheid van Sa2,5 te halen en daarna volledig voorzien van nieuwe conserveringslagen van AkzoNobel International Paint.

Opdrachtgever:
CFE Nederland B.V.

Aanneemsom:
€ 6.450.000,-

Begin datum:
14-04-2009 tot 19-03-2012

Contact

Heeft u een vraag?
Bel ons gerust op of laat hieronder een bericht achter.

+31(0)10 245 71 65

Uw vraag

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste het laatste nieuws in je inbox.

Aanmelden

Copyright © Straal- en schildersbedrijf WEST b.v.  |  Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring