Project

Onderhoud aan Station Rotterdam Blaak en Zuid

Werkzaamheden

  • Het conserveren en reinigen van de overkapping, het reinigen van de RVS schotelrand en het vervangen van de kunststof dakplaten van de overkapping van Rotterdam Blaak
  • Het vervangen van de glaspanelen.
  • Het schilderen van de staalconstructie van de traverse en boven trapopgangen.
  • Conserveren plafond, staalconstructie en puien aan de binnenzijde.
  • Schilderen kliklijsten van puien trapopgangen en liften.

Over het project

WEST heeft de opdracht verstrekt gekregen van ProRail voor conserveringswerkzaamheden op station Blaak en Traverse aan station Rotterdam Zuid (ook wel de Rosebrug genoemd). WEST was hierin niet de laagste inschrijver, maar scoorde hoog op duurzaamheid.

Onze werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het conserveren van de schoteloverkapping en het vervangen van nieuwe heldere UV-bestendige polycarbonaat platen op station Blaak. Voor de traverse van station Rotterdam Zuid gaat het om het vervangen van glaspanelen, schilderen en conserveren van diverse stalen constructies.

Voorafgaand is er vooral gekeken op welke manier de uitvoering, de duurzaamheid van dit werk nog verder verbeterd kan worden. Daar is ook de keuze gevallen om met coatings te werken van PPG, zij hebben op verzoek van de markt (waaronder van ons) hun CO2 uitstoot inzichtelijk gemaakt, bij productie van diverse coatings. Onze keuze is daarmee gevallen op een conserveringssysteem die binnen de eisen van ProRail valt en de minimale CO2 uitstoot geeft.

Om bij ons eigen proces het energieverbruik goed in de gaten te houden en in te kunnen zien hoeveel elektriciteit er van de opdrachtgever wordt gebruikt, zijn wij druk bezig met het ontwikkelen van een paddenstoel met een geïntegreerde kilowattuurmeter speciaal voor ons werk.

Opdrachtgever:
ProRail

Aanneemsom:
€ 843.820,-

Begin datum:
07-07-2017 tot 15-04-2018

Contact

Heeft u een vraag?
Bel ons gerust op of laat hieronder een bericht achter.

+31(0)10 245 71 65

Uw vraag

Gerelateerde berichten

De 'fluitketel' blinkt weer.

6 JUNI 2018

De UFO-vormige overkapping van station Blaak, is door WEST gerenoveerd en blinkt weer. De fluitketel van Rotterdam was een uitdagend project. TWEET; "Wat is station Blaak mooi geworden. Je kan de wolken weer zien! #renovatie"

Aan de slag op Station Blaak en Station Rotterdam Zuid

5 JULI 2017

WEST heeft de opdracht verstrekt gekregen van ProRail voor conserveringswerkzaamheden op station Blaak en station Rotterdam Zuid.

Nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste het laatste nieuws in je inbox.

Aanmelden

Copyright © Straal- en schildersbedrijf WEST b.v.  |  Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring