Nieuws

Vin(nie) Veilig Trofee Q2 en Q3 2022

15 September 2022

Vin(nie) Veilig Trofee

Sinds de tweede helft van 2022 kent WEST per kwartaal de Vin(nie) Veilig Trofee. De Trofee wordt uitgedeeld aan de persoon die de meest proactief bezig is geweest in het kwartaal op het gebied van veiligheid en gezondheid. Deze proactieve houding is het gewenste gedrag en wordt gemeten door in te zien waren gevaarlijke situaties (potentie) gevaren te melden om incidenten te voorkomen.

Na de interne audit zijn maar liefs twee personen in het zonnetje gezet. De KAM-afdeling en directie heeft hen gekozen op de hoeveelheid van meldingen, relevantie en bruikbaarheid. Met gepaste trots feliciteren wij beide heren. Deze “oude rotten” van het vak hebben gezamenlijk meer dan 100 jaar aan ervaring en hebben bijna alles meegemaakt;

Rob Buijs (foto links) - Uitvoerder op project Evides &  John v/d Meer (foto rechts) - Uitvoerder op project Maeslantkering.

  • Rob is onze trouwste collega en werkt al bijna 25 jaar (nog een paar weekjes) bij ons, daarnaast heeft hij op gebied van veilig werken de grootste omslag gemaakt van iedereen. Vroeger stond hij namelijk ook wel bekend om zijn (gevaarlijke) acrobatisch kapriolen. Hierdoor was hij dan ook vaak het gesprek stof van vele inspecteurs en klanten. Gelukkig heeft hij jaren geleden het licht gezien en een flinke U-turn gemaakt en nu maakt hij actief deel uit als ervaringsdeskundige van onze veiligheidscommissie en spreekbuis voor vele jongens.

  • John is ook al lang bij ons in dienst. Als oudste van de groep laat hij graag zijn stem horen. Voor het derde kwartaal van 2022 heeft hij net de race om de Vin(nie) Veilig trofee weten binnen te halen. De doorslag gaf dat hij meerdere malen collega’s had erop heeft gewezen op hun ongewenste rookgedrag binnen gezamenlijke ruimtes. Naast dat het bij de wet ook verplicht om binnenruimtes rookvrij te houden, is het zeer belangrijk elkaar aan te spreken op een ieders gedrag en houding.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste het laatste nieuws in je inbox.

Aanmelden

Copyright © Straal- en schildersbedrijf WEST b.v.  |  Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring